Læseforeningen er en frivillig non-profit forening, der arbejder med det formål at udbrede glæden ved at læse litteratur til så mange mennesker som muligt. Derfor kalder vi det en læserevolution! Vores arbejde består i at oprette og lede læsegrupper, baseret på højtlæsning og fælles refleksion.

Læseforeningens arbejde er baseret på erfaringer fra, og samarbejde med, The Reader Organisation i England. Gennem de sidste 10 år har The Reader Organisation drevet læsegrupper baseret på guidet fælles læsning i Liverpoolområdet som en del af deres Get Into Reading-projekt. Organisationen er nu ved at starte lignende projekter andre steder i England, samt i Australien og Canada.
I Danmark er Læseforeningen The Reader Organisations formelle samarbejdspartner.

Daglig leder og formand er Mette Steenberg. Læs mere på Læseforeningens egen hjemmeside.

ØKOgal er stiftet som en socialøkonomisk virksomhed under foreningen ChangeMakers, som er sat i verden for at skabe jobs på særlige vilkår til mennesker med psykisk sårbarhed.

ØKOgal er en 'socialøkonomisk søstervirksomhed' til Café Kaffegal i Nørregade 40 i Aarhus midtby, som er en af landets førende socialøkonomiske virksomheder indenfor sit felt, idet virksomheden har opnået økonomisk bæredygtighed.

ØKOgal er, ligesom søstervirksomheden, 100% økologisk og begge virksomheder drives af ét samlet team, som alle er helt gale med økologi, hvorfor navnet ØKOgal.

ØKO sociale mission er at opkvalificere psykisk sårbare mennesker ift. sociale, personlige og faglige kompetencer via kommerciel virksomhedsdrift og med fokus på empowerment og recovery.

http://www.økogal.dk/ 

FNÅ er en interesseorganisation for forældre med børn i SFO, dagpleje og daginstitutioner. Vi repræsenterer både private, selvejende og kommunale daginstitutioner. Ca. 90 % af alle institutioner og SFOer er medlemmer.

FNÅ arbejder for at sikre en løbende forbedring af de pædagogiske tilbud i  Aarhus Kommune og arbejder tilsvarende imod enhver forringelse.

Og FNÅ er altid 100% uafhængig af partipolitik, men samarbejder gerne med alle partier i Byrådet, som støtter vores holdninger generelt eller i enkeltsager.

FNÅs daglige leder Mette Bach Larsen kan kontaktes på tlf 25481731 eller på mail post@foraeldrenaevnet

Læs mere på http://www.foraeldrenaevnet.dk/

Plotpoint Film er et erfarent og kreativt produktionsselskab i Århus ejet af Sune Liltorp, der har eksisteret siden 2001. Reklamefilm, præsentationsvideoer, informations- eller dokumentations film - vi har erfaringen. Vi kan løfte opgaven fra start til slut, eller hjælpe dig i givne faser - om det er tilrettelæggelse, optagelser, redigering, grafik & animation eller generel post-produktion og VFX arbejde. Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om hvordan vi kan hjælpe dig med din næste film!

Overvejer du at bruge highspeedoptagelser i din produktion? Med Phantom Miro 320s kan vi lave 1530 billeder i sekundet i fuld HD, og i 720p kan highspeedkameraet optage op til 3280 billeder i sekundet! Highspeedkameraet har PL, Nikon F og Canon EOS mounts hvilket gør det ekstremt fleksibelt i forhold til optik muligheder.
Udover highspeedkamera og operatør kan vi levere lys, monitering, optik pakker og skulder rig efter behov, så ring hvis du gerne vil have et tilbud til dit projekt.

Direktør: Sune Liltorp.

http://plotpoint.dk/ 

KFUM's Sociale Arbejde

Young Connect er et mentortilbud baseret på frivillighed. Vi henvender os primært til unge med anbringelsesbaggrund i alderen 14-30 år, der kan profitere af en støtte fra frivillige ressourcestærke voksne som forberedelse til det selvstændige voksenliv.

Det kan handle om støtte til at blive fastholdt på sin uddannelse eller støtte til at komme i gang med en aktivitet, der på sigt fører til uddannelse. Det kan også handle om hjælp til at bekæmpe ensomhed, få et socialt netværk eller komme i gang med en fritidsinteresse. I Young Connect tager vi udgangspunkt i den enkelte unges aktuelle livssituation, og derefter beslutter vi sammen, hvad den unge ønsker hjælp med.

I Young Connect får den unge en frivillig mentor i to timer ugentligt. De frivillige forpligter sig til relationen i mindst 6 måneder.

Støttepunkter

  • Den unge kan få støtte af den frivillige mentor til følgende:
  • Kontakt til myndigheder som kommunen, banken, UU-vejlederen mm
  • Strukturere hverdagens mange gøremål som indkøb, tøjvask, lektier, kost mm.
  • Udforske forskellige sociale og aktive aktiviteter.
  • En fortrolig at snakke med.

Hele indsatsen koordineres af en koordinator, der hverver frivillige, uddanner dem og matcher dem med de unge. I Århus hedder hun Karin Skotte Kaimson, og kan kontaktes på 24628565.

Læs mere her http://youngconnect.kfumsoc.dk/ 

 

... at gøre væsentlige emner til samtalestof

I samarbejde med FO-Aarhus